Greyroad Logo
Spacer
Image
Wat wij bieden

GreyRoad Ventures is geïnteresseerd in het verkrijgen van meerderheid- en minderheidsdeelnemingen. Wij stappen graag in gedurende de verschillende ontwikkelings- investeringsfase die een organisatie doormaakt, of dat nu in de seed - early stage fase of expansive growth fase is. Verder zijn we geïnteresseerd te investeren in reorganisaties,  doorstarts, MBO’s, MBI’s, Turn Arounds, etc.

Participeren

Het participatiebeleid van GreyRoad Ventures is er op gericht om een aandelenbelang te verwerven in een aantal veelbelovende ondernemingen. De focus ligt op bedrijven met een daadwerkelijk uniek of onderscheidend karakter waar mensen en het sales en marketing proces de absolute kritische succesfactor vormt.

Wij maken graag duidelijke afspraken, niet alleen over het voor de onderneming benodigde geldbedrag, maar ook over onze rol, de wijze waarop wij succesvol gaan samenwerking en het formuleren van de exit doelstellingen. Dit doen we in de vorm van een participatieovereenkomst.

Early stage of “seed” investments

In tegenstelling tot andere investeren wij reeds in een zeer vroeg stadium in een start-up, tevens handhaven wij onze investering tot de onderneming bewezen heeft voldoende liquide te zijn. Of u nu een uitgewerkt business plan gebaseerd heeft op een product idee of bijvoorbeeld een door u ontwikkeld prototype of dat u uw reeds bestaand bedrijfje middels een nieuw product of dienst sneller denkt te kunnen laten groeien, wij luisteren graag naar uw ideeën en wensen.

Expansive growth fase

Uw bedrijf draait, uw producten/diensten zijn succesvol geïntroduceerd en alle bedrijfsprocessen werken naar behoren. 
Nu wilt u versneld groeien, misschien nieuwe producten introduceren, internationaliseren of het bestaande marktaandeel van uw product/dienst middels een uitgebreide marketing/sales inspanning expansief doen willen laten stijgen. Wellicht alle drie tegelijk zelfs.

U weet dat  u uw bestaande organisatie moet aanpassen en dat u geld en kennis nodig heeft uw doelstellingen te realiseren. GreyRoad Ventures heeft een uitgebreide ervaring met het expansief laten groeien van succesvolle organisaties en eerlijk gezegd vinden we dit ook het leukste. Zo hebben we in de hele wereld verkooporganisaties opgericht, hebben we in Zuid en Midden en Noord Amerika, evenals in Azië productiefabrieken gebouwd en gerund en hebben we laten zien dat een omzet/winstgroei van vele honderden procenten per jaar mogelijk is.

Doorstarten

Jaarlijks gaan er in Nederland circa 8000 bedrijven failliet. Als er sprake is van zodanige omstandigheden dat direct perspectief niet direct zichtbaar is terwijl u toch denkt dat uw onderneming meer dan een gemiddeld potentieel tot succes in zich draagt, dan horen wij dit graag. Misschien kunnen we op deze manier een faillissement voorkomen.  Blijkt uw onderneming niet meer te redden, en, nogmaals, als ondernemer bent u er van overtuigd dat uw onderneming een meer dan gemiddeld potentieel tot succes in zich draagt, ga dan niet bij de pakken neerzitten. Gezamenlijk kunnen wij dan een succesvolle doorstart realiseren.

Buy-in Buy-out

Onder een buy-out wordt verstaan het verzelfstandigen van een bedrijf of bedrijfsonderdeel (MBO).
De voortzetting van een bedrijf of bedrijfsonderdeel met nieuwe aandeelhouders wordt een buy-in genoemd (MBI).
Bij beide situaties kan het noodzakelijk zijn een aanspraak te doen op venture capital. Wij zijn beschikbaar.

Turn Around

Dit behelst de formulering en implementatie van een strategisch plan ten behoeve van de vernieuwing en herstructurering van uw bedrijf. U realiseert zich dat uw organisatie aan een turn around toe is of wellicht wilt u een bedrijf overnemen of gaan leiden waar een turn around nodig is. Wij zijn geïnteresseerd met u mee te doen uiteraard wel met als uitgangspunt dat wij een aandelen positie kunnen verwerven.

Consultancy

Sinds 2016 voert GreyRoad Ventures ook Consultancy werkzaamheden en Interim opdrachten uit. Wim Balkenende, Directeur Consultancy, is hiervoor uw aanspreekpunt